Έφτασε ΑΥΤΗ η εποχή του χρόνου και δεν μπορούμε πλέον να κρύψουμε τον ενθουσιασμό μας! Οι καλύτερες γιορτές του χρόνου! Η κουζίνα είναι συνέχεια απασχολημένη και στην ατμόσφαιρα πλανιέται ένα άρωμα κανέλας και αγάπης. Ο γιος μου είναι ενθουσιασμένος!

Αγαπημένη οικογενειακή παράδοση είναι να φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και κάθε χρόνο τα εμπλουτίζουμε λίγο παραπάνω! Φέτος φτιάξαμε Ginger bread cookies! Είναι απίστευτα γλυκό, όταν τα παιδιά πιστεύουν ακόμα στον Άη Βασίλη, γεγονός που κάνει το να φτιάχνουμε μπισκότα ακόμη πιο μαγικό. Φέτος ο Άρης θέλησε να αφήσει σχεδόν όλα τα μπισκότα για τον Άη Βασίλη, για να φάει όταν έρθει τα Χριστούγεννα.

Αυτά τα μπισκότα δεν απλώς όμορφα στην όψη! Είναι και πολύ γευστικά, πιστέψτε με! Ορίστε η συνταγή:

ΥΛΙΚΑ

  • 3/4 της κούπας ανάλατο βούτυρο
  • 3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 3/4 κούπας μελάσα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. αλεσμένο ginger
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι ή γαρύφαλλο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 3 1/2 κούπες αλεύρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ή σε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την μελάσα, αλάτι και τα μπαχαρικά.
  2. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, το αφήνουμε να κρυώσει και με΄τα χτυπάμε το αυγό.
  3. Προσθέτουμε το baking powder και τη σόδα φαγητού στο αλεύρι και προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μίγμα με τη μελάσα.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε τη ζύμη σε παχύ ορθογώνιο σχήμα. Τυλίγουμε καλά και ψύχουμε για 1 ώρα ή και λίγο παραπάνω. Η ζύμη μπορεί να είναι λίγο κολλώδης και δύσκολη να ανοίξει αν δεν έχει ψυχθεί καλά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350°F. Ετοιμάζουμε μερικά ταψιά, δεν υπάρχει λόγος να τα βουτυρώσουμε, αν και το να χρησιμοποιήσετε λαδόκολλες διευκολύνει στο καθάρισμα.
  6. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης από το ψυγείο και αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια. Ανοίγουμε τη ζύμη από 1/8” έως 1/4” πάχος: όσο πιο λεπτή γίνει η ζύμη, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα μπισκότα. Αλευρώνουμε και τις δυο πλευρές της ζύμης αν είναι κολλώδης. Εναλλακτικά, τοποθετούμε τη ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε με ένα φύλλο μεμβράνης καθώς πλάθουμε, μετακινούμε το πλαστικό για να μειώσουμε τις πτυχώσεις όποτε χρειάζεται, με αυτό τον τρόπο η ζύμη παύει να κολλάει χωρίς να χρειάζεται να προσθέσουμε αλεύρι.
  7. Με τη βοήθεια τσέρκι κόβουμε τη ζύμη.
  8. Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο ταψί. Ψήνουμε να ροδίσουν περίπου 8 με 12 λεπτά, ή μέχρι να σταθεροποιηθούν. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως. Συνεχίζουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.
  9. Διακοσμούμε με γλάσο.

Είναι υπέροχα! Δείτε πως τα διακοσμήσαμε εμείς! Καλά Χριστούγεννα!