Το κάστανο είναι ένα από τα αγαπημένα μου συστατικά και μου αρέσει να το τρώω σε όλες τις μορφές τώρα στις διακοπές. Μου αρέσει στη γέμιση της γαλοπούλας, αλλά πεθαίνω κι για ένα σοκολατένιο κέικ.
Σήμερα έκανα ένα εύκολο κέικ με κάστανα μόνο και μόνο επειδή μου περίσσευε μαρμελάδα με κάστανα. Απλά θέλω να το φτιάξω! Ωχ Θεέ μου αυτό πρέπει να το σταματήσω…κάθε δύο μέρες φτιάχνω τούρτες, είναι κάπως πολύ!
Τι πρέπει να κάνετε:
Συστατικά:
1. Κάστανα ή μαρμελάδα από κάστανα (ένα μικρό κύπελλο)
2. Ένα φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
3. μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
4. ένα μικρό φλιτζάνι farina
5. μία πρέζα μαγειρική σόδα
6. μία πρέζα εκχυλίσματος βανίλιας
7. μαύρη σοκολάτα 200 γρ.
8. Βούτυρο
9. λίγο γάλα βουτύρου
10. 2 αυγά
Παρασκευή:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεται το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει.
- Προσθέστε τα αυγά και την καστανή ζάχαρη
- Προσθέστε τη βανίλια και τα κάστανα και ανακατέψτε όλα καλά
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την farin και την μαγειρική σόδα
- Προσθέστε και το άλλο μείγμα
- Ανακατέψτε αργά
- Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα του κέικ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 c
- Προσθέστε το βούτυρο στο κέικ σας
- Ψήνουμε στους 180 c βαθμούς για 35 λεπτά περίπου
- Προσέξτε το να δείτε πότε θα είναι έτοιμο
- Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει
- Τελευταίο βήμα – Επικαλύψετε το με nutella
Νόστιμο! Τέλειο για το τέλος του δείπνου αυτές τις κρύες βραδιές των διακοπών.
Καλή σας όρεξη!