Είναι τόσο διασκεδαστικό! Έχουμε Χριστούγεννα και πρέπει να απολαμβάνουμε κάθε δευτερόλεπτο από αυτό στο σπίτι μας! Σήμερα κάναμε αυτά τα εκπληκτικά νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα βανίλιας με τη μορφή lollypop – και μας κάνουν να νιώθουμε ενθουσιασμένοι, απλά μας ανεβάζουν τη διάθεσή μας!
Συστατικά:
Για 20 cookies
1 αυγό, μεγάλο
Ψωμί & Μπαχαρικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κουτάλι γλ. Χρώμα ζαχαροπλαστικής, κόκκινο
2 φλιτζάνια ζάχαρη σε σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
1. Ρίξτε σε ένα μπολ βούτυρο και ζάχαρη σε σκόνη, ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να αφρατεύσει.
2. Προσθέστε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας.
3. Μειώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν καλά.
4. Κόψτε τη ζύμη στα δύο.
5. Στο μπολ βάλτε 1/2 τη ζύμη μπισκότων με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
6. Σχηματίστε τη ζύμη μπισκότων στο δίσκο και καλύψτε καλά με πλαστικό περιτύλιγμα.
7. Ψύξτε μία ώρα ή μέχρι τη νύχτα.
8. Μόλις η ζύμη ψυχθεί, προθερμάνετε το φούρνο στους 375 μοίρες.
9. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας σε κάθε ζύμη χρώματος και πλάστε απαλά σε σχήμα μακρόστενο μήκους 6 ιντσών.
10. Περιστρέψτε τη ζύμη μπισκότων μαζί και μεταφέρετε την σε χαρτί περγαμηνής ή σε φύλλα ψησίματος με επένδυση από σκωρίες.
11. Ψήστε τη ζύμη μπισκότων για 15 λεπτά.
12. Ψήστε 10-12 λεπτά, ή μέχρι που τα κομμάτια των cookies να πάρουν ένα πολύ ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
fenete apithano !!! thelw na to dkimaaso
fenete apithano !!! thelw na to dkimaaso