Κέικ βανίλια με moascarpone που θα σας ξετρελάνει
Αυτή η γεύση είναι εξωπραγματική! Η συνταγή αυτή είναι δική μου! Αυτοσχεδίασα και πέτυχε! Το κέικ αυτό είναι ένα από τα πιο νόστιμα, που έχουμε φτιάξει ποτέ (ο Άρης και εγώ)! Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!
Ξεκίνησα με την κλασική συνταγή για κέικ βανίλιας με πορτοκάλι και λεμόνι, αλλά έχω παρατηρήσει πως μερικές φορές δεν είναι αρκετά χυμώδες. Γι’ αυτό και σκέφτηκα – Γιατί να μην δοκιμάσω να προσθέσω τυρί κρέμα; Αυτή τη φορά έβαλα τυρί mascarpone και η γεύση είναι πραγματικά απίθανη! Για να μην αναφέρω το γεγονός πως αρχίσαμε να τρώμε το κέικ πριν το φουρνίσουμε (επικίνδυνο; αλλά δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε!)
Υλικά:
· αλεύρι φαρίνα (2 κούπες)
· 2 κούπες λευκή ζάχαρη
· 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
· μισή κούπα σπορέλαιο
· μισή κούπα γάλα αμυγδάλου
· 2 μεγάλα αυγά
· κανέλα (μισό κουταλάκι)
· μοσχοκάρυδο (μισό κουταλάκι)
· 200 γρ. τυρί mascarpone
· βανίλια
· ξύσμα πορτοκαλιού
· ξύσμα λεμονιού
· χυμός πορτοκαλιού και λεμονιού (μισή κούπα)
Εκτέλεση
Βάλτε το αλεύρι, την βανίλια, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ αναμείξτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέστε τα αυγά και συνεχίστε το χτύπημα. Ρίξτε το σπορέλαιο και το γάλα. Αναμείξτε καλά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Σε αυτό θα συμβάλλει η προσθήκη του ξύσματος και του χυμού λεμονιού και πορτοκαλιού. Αναμείξτε τα υγρά αυτά υλικά με το αλεύρι (μέιγμα που αφήσαμε στην άκρη). Τέλος, προσθέστε το τυρί mascarpone. Το μείγμα σας δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ υγρό, ούτε συμπαγές, αλλά κάτι ενδιάμεσο.
Προσθέστε το μείγμα για το κέικ σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα, και ψήστε σε προθερμασμένο στους 180 °C φούρνο.
Θα καταλάβετε ότι το κέικ σας είναι έτοιμο με γνωστό κόλπο με την οδοντογλυφίδα.
Παραδεισένια απόλαυση σε συνδυασμό με μια κούπα τσάι ή καφέ φίλτρου.