Πραγματικά χάνω το μυαλό μου με αυτό το post! Οι πιο νόστιμες συνταγές για τηγανίτες που θα φτιάξουν τη διάθεση κάθε οικογένειας τα Κυριακάτικα πρωινά. Λατρεύω τα γλυκά! Θα μπορούσα να ξοδέψω ώρες στο γυμναστήριο και γυρίζοντας στο σπίτι να δω τις τηγανίτες και να ξεχάσω στο λεπτό όλες τις ώρες γυμναστικής και ιδρώτα, βουτώντας σε μια νόστιμη, γλυκιά, ανάλαφρη τηγανίτα! (Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα έξυπνο εκ μέρους μου, αλλά αξίζει )lol
Ανακάλυψα τις 3 απολαυστικότερες συνταγές για τηγανίτες και σας τις παρουσιάζω:
Τηγανίτες με γέμιση nutella
Μάλλον κάπως έτσι πρέπει να είναι ο παράδεισος! Ένα σημαντικό tip για αυτή την συνταγή είναι πως πρέπει να καταψύξετε την nutella πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τις τηγανίτες. Η διαδικασία είναι κάπως έτσι:
Υλικά
- 10-14 κ.σ. nutella
Ξηρά υλικά
- 1 1/2 κούπα απλό αλεύρι
- 3 κ.σ. baking powder
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- μια πρέζα αλάτι
Υγρά υλικά
- 1 αυγό
- 1 κούπα + 2 κ.σ. γάλα (χρησιμοποίησα χαμηλών λιπαρών)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Επιπλέον
- 1 κ.γ. βούτυρο, χωρισμένο (2 x 1/2 κ.γ.)
- κομμένες φράουλες (προαιρετικά)
Οδηγίες
Παγωμένη nutella
- Τοποθετείστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Προσθέστε 1 1/2 με 2 κ.σ. nutella στο ταψί και απλώστε την για να σχηματίσετε ένα δίσκο διαμέτρου περίπου 2 1/2 ”/ 6 εκατοστών και πάχους 1/5” / 1/2 εκατοστών. (1η σημείωση) Επαναλάβετε τη διαδικασία για να φτιάξετε 7 δίσκους.
- Τοποθετείστε το ταψί στην κατάψυξη μέχρι η nutella να σφίξει (περίπου 1 με 1 1/2 ώρα).
- Αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί. Κρατείστε τους δίσκους της nutella στην κατάψυξη όσο χρειαστεί (μαλακώνουν γρήγορα).
Τηγανίτες
- Τοποθετείστε τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
- Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο του μίγματος και προσθέστε τα υγρά υλικά. Αναμίξτε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν καλά και η ζύμη να μην έχει σβώλους (σταματήστε το ανακάτεμα μόλις γίνει λεία, μην ζυμώσετε περισσότερο από όσο πρέπει).
- Λιώστε 1/2 κ.γ. βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, σκουπίστε το περισσότερο βούτυρο με χαρτί κουζίνας.(2η σημείωση)
- Βγάλτε 3 παγωμένους δίσκους nutella, λίγο πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. (3η σημείωση)
- Ρίξτε 1/4 κούπας ζύμη στο τηγάνι. Χρειάζεται γρήγορες κινήσεις. Προσθέστε ένα παγωμένο δίσκο nutella στο κέντρο, και στη συνέχεια καλύψτε με επιπλέον ζύμη. (4η σημείωση)
- Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες περιμετρικά (σε 2 λεπτά περίπου), ανασηκώστε και σιγουρευτείτε ότι το κάτω μέρος έχει αποκτήσει χρυσό χρώμα. Στη συνέχεια αναποδογυρίστε και ψήστε μέχρι να γίνει χρυσή και η άλλη πλευρά.
- Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη. Μετά την 3η ή την 4η τηγανίτα λιώστε κι άλλο βούτυρο στο τηγάνι. Θα μπορέσετε να φτιάξετε συνολικά περίπου 7 τηγανίτες, εξαρτάται βέβαια από την ποσότητα της ζύμης που θα χρησιμοποιήσετε.
- Οι τηγανίτες σερβίρονται ζεστές με κομμένες φράουλες. Θα μπορούσατε ακόμη να τις σερβίρετε με κρέμα αλλά δεν είναι απαραίτητο.
Μμμμμ!! Νοστιμότατες!! Ανυπομονώ να φτάσει η Κυριακή!
Τηγανίτες με λεμόνι, τυρί ricotta και μύρτιλο
Η υπέροχη γεύση του τυριού ricotta σε συνδυασμό με τα μύρτιλα, μερικές φορές είναι ό,τι χρειάζεσαι. Κρεμώδης, βουτυρένια γεύση με μια εσάνς από ξύσμα λεμονιού… μμμμ!! Να πως μπορείτε να τις φτιάξετε:
Υλικά
- 1 συσκευασία τυρί ricotta
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.σ. χυμός φρέσκου λεμονιού
- 2/3 κούπας αλεύρι
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κούπα μύρτιλα, φρέσκα ή παγωμένα
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε το τυρί με τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
- Προσθέστε αλεύρι και baking powder και ανακατέψτε.
- Ρίξτε απαλά τα μύρτιλα
- Ζεστάνετε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. (Αν το τηγάνι δεν είναι αντικολλητικό, προσθέστε λίγο βούτυρο).
- Ρίξτε τη ζύμη στο τηγάνι και ψήστε μέχρι να αρχίσουν οι άκρες να γίνονται τραγανές, περίπου 5 λεπτά. Αναποδογυρίστε τις και ψήστε για 3-4 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρετε τις τηγανίτες με βούτυρο, σιρόπι ή άχνη ζάχαρη!
Για ακόμη περισσότερες νόστιμες συνταγές για πρωϊνό πατήστε εδώ!
Τηγανίτες με φυστικοβούτυρο και νιφάδες σοκολάτας
Μήπως τρελαίνεστε και εσείς για φυστικοβούτυρο; Το φυστικοβούτυρο με ό,τι κι αν συνδυαστεί μπορεί να με κάνει ευτυχισμένη ακόμη και τις ”βροχερές ημέρες”. Τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική αυτή η συνταγή για τηγανίτες ”στάζει” φυστικοβούτυρο και σοκολάτα!!
Υλικά
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γ. baking powder
- 3/4 κούπας φυστικοβούτυρο
- 3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κ.σ. φυτικό λάδι
- 2 αυγά
- 1 κούπα γάλα, χαμηλών λιπαρών
- 1/2 κούπα νιφάδες σοκολάτας ημίγλυκες
- 1/2 κούπα νιφάδες φυστικοβούτυρο
Για την επικάλυψη
- 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
- σιρόπι σφένδαμου
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το baking powder.
- Σε ένα μικρότερο μπολ, αναμίξτε το φυστικοβούτυρο, η ζάχαρη, το φυτικό λάδι και τα αυγά.
- Προσθέστε το μίγμα φυστικοβούτυρου στο αλεύρι σε δύο δόσεις, εναλλακτικά μαζί με το γάλα.
- Αναμίξτε τις νιφάδες σοκολάτας με τις νιφάδες φυστικοβούτυρου.
- Ρίξτε περίπου 1/3 κούπας ζύμη σε ζεστό τηγάνι και ψήστε σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
- Ψήστε μέχρι οι τηγανίτες να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Επαναλάβετε την διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη.
- Σε ένα μικρό μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων, ζεστάνετε 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο για 20 δευτερόλεπτα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και να λιώσει.
- Σερβίρετε κάθε τηγανίτα με μία κουταλιά φυστικοβούτυρο και σιρόπι σφενδάμου, αν σας αρέσει!
Η ευτυχία σε άλλο επίπεδο!
yuuumuuuuuuu
Mounchies Big times