Λατρεύω το φαγητό, αλλά θέλω να τρέφομαι υγιεινά. Ευτυχώς – δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι τηγανιτές πατάτες και το κρέας, γενικά δεν μου αρέσουν οι λιπαρές τροφές – υπό αυτή την έννοια είμαι τυχερή.
Για εμένα – Παράδεισος είναι – η πίτσα με κουνουπίδι χωρίς γλουτένη και το κέικ καρότο – όχι πως αυτές οι τροφές δεν έχουν υψηλή θερμιδική αξία – αλλά είναι τουλάχιστον υγιεινές. Σε επόμενο post θα σας γράψω για αυτές τις δύο συνταγές.
Σήμερα θα ήθελα να μιλήσουμε για μια τέλεια ιδέα για brunch – για όλες τις μανούλες και για οποιονδήποτε προτιμά να καταναλώνει τροφές που χαρίζουν ενέργεια.
Μια από αυτές είναι
ΤΟ ΤΟΣΤ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Μμμμ … είναι το αγαπημένο μου! Ας αρχίσουμε με την συνταγή!
Θα χρειαστείτε –
- 2 φέτες από ψωμί ζέας
- 1 ώριμο αβοκάντο
- ντοματίνια
- λίγο τσίλι
- λίγο λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
- σαλάτα ρόκας
Το καταπληκτικό με αυτή τη συνταγή είναι πως είναι πολύ υγιεινή αφού έχουμε χρησιμοποιήσει λεπτές φέτες ψωμιού ζέας – και πως ο συνδυασμός του αβοκάντο με τα ντοματίνια και το τσίλι, δίνει μια γλυκιά και πικάντικη γεύση – Απλά πεντανόστιμο.
Πως θα το φτιάξετε:
Κόψτε δύο λεπτές φέτες ψωμιού ζέας και αφήστε τις στην άκρη. Καθαρίστε το αβοκάντο και πολτοποιείστε το με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, λίγο τσίλι, ελαιόλαδο και λεμόνι. Ανακατέψτε καλά. Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο λάδι και ψήστε τα ντοματίνια μέχρι να μαλακώσουν. Αλείψτε το μείγμα αβοκάντο στο ψωμί και χρησιμοποιείστε τα τέλεια γλυκά ντοματίνια για επικάλυψη. Μπορείτε να συνοδεύσετε το τοστ με φρέσκια σαλάτα ρόκας.
Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε, το πιθανότερο είναι πως θα το λατρέψετε. Πείτε μου αν σας άρεσε, περιμένω τα σχόλιά σας.
Είμαι λάτρης του αβοκάντο, γι’ αυτό και σε επόμενο post θα σας γράψω για μια μάσκα προσώπου που φτιάχνω συχνά!
Τελειο! Μου αρεση 😀😀😀
giuummm!! Cado! Bravo nat
Natalaki se kano follow sto instagram’! Mou aresoune polu tis photos sou🙂