Κάθε φορά που παίρνω την απόφαση να ξεκινήσω λίγο παραπάνω άσκηση, για να αποκτήσω καλύτερη συλλουέτα, εντάσω στην διατροφή μου τα ασπράδια αυγών.
Ξέρω ότι θα μου πείτε πως δεν έιναι νόστιμα, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω πως με λίγα καρυκέυματα μπορούν να γίνουν πραγματικά εκπληκτικά, χωρίς να καταλαβαίνεις την απουσία των κρόκων! Φτιάχνω ομελέτες με πολλούς τρόπους, αλλά σήμερα θα σας δείξω τον αγαπημένο μου.

Συστατικά: (για 2 άτομα)

1. 6 ασπράδια αυγών
2. 1 πιπεριά
3. 5 φέτες γαλοπούλα βραστή από το super market
4. Τυρί χαμηλών λιπαρών (cottage ή ανθότυρο)
5. Ντοματίνια
6. Ρόκα σαλάτα για να γίνει πιο καυτερή η ομελέτα
7. Επίσης μπορέιτε να βάλετε και μανιτάρια αν το επιθυμείτε.
8. Πιπέρι – αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Αρχικά χτυπάμε καλά τα ασπράδια αυγών μέσα σε ένα μπολ. Ξεχωριστά μέσα σε ένα πιάτο κόβουμε σε κομματάκαι την πιπεριά, την γαλοπούλα και τα μανιτάρια αν τα έχουμε προσθέσεις στην συνταγή μας.
Πρώτα ρίχνουμε στο αντικολητικό τηγάνι, τα κομμάτια πιπεριάς και μετά από 30 δεύτερα ρίχνουμε τα κομμάτια γαλοπούλας και τα αυγά.
Το μυστικό για αφράτη ομελέτα είναι να κλείνεις την δύναμη της φωτιάς από το μάτι της κουζίνας μόλις ρήξεις τα αυγά.Έτσι η ομελέτα θα γίνει με την ζέστη από το μάτι της κουζίνας, χωρίς παραπάνω ενέργεια.
Αφού ρίξω τα αυγά ρίχνω πιπέρι και αλάτι και τέλος το τυρί.
Περμένω μέχρι να γίνουν και τα τοποθετώ σε ένα μεγάλο πιάτο μαζί με την ρόκα και τα ντοματίνια.

Τα συνοδέυω και με μια φέτα ψωμί κατά προτίμηση μαύρο.

Τώρα σας είπα το μυστικό μου για την τέλεια ομελέτα! Περιμένω σχόλια και συνταγές και από εσάς!